2016/1 Cruise Dubai, Oman, Abu Dhabi

Wij gaan cruisen.

Ter ere van mijn 75 ste verjaardag heeft Trudy toegegeven aan mijn wens om een cruise te maken.

Ik heb gekozen voor een korte reis van 10 dagen, 9 nachten waarvan 7 aan boord en 2 in een hotel.) Wij hebben geboekt via Stipreizen op cruiseschip “Costa Fortuna.”

 

ms-costa-fortuna-cruise-cruiseschip-07

Dit is ons cruiseschip de Costa Fortuna

Buitenhut CostaFortuna

Onze buitenhut

Wij vliegen met Transavia
HV6901

Wij nemen aan dat de luchtvaart maatschappij rekening houdt met gevaarlijke gebieden en erom heen vliegt.

Het wordt een vaartocht door de Perzische golf bij de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hier is in het ongeveer 25 graden in de winter.

37038-cruise-kaart-dubai-oman-abudhabi-mei-2014-2ise_dubai_oman_abudhabi_2014_s_jpg

Abu-Dhabi en Dubai zijn emiraten binnen de VAE
Muscat en Khasab liggen in OMAN

Onderstaand de beschrijving/draaiboek van de reis zoals wij verwachten op basis van de documentatie.

Het is nu bijgewerkt op basis onze ervaringen. (alle latere aanpassingen staan in het rood)
versie dd: 16-04-2016

Trudy heeft een fotoboek gemaakt wat U online kunt inzien door te klikken op deze link

Beschrijvingen van excursies stonden in het Engels op de website van de Cruise maatschappij en heb ik door Google laten vertalen, het gevolg is dat je nu soms moet raaien wat ze bedoelen.

Dag 1  Donderdag

02:00 opstaan en douchen.
Spullen klaarzetten en huis afsluiten.
03:00 Met taxi naar Schiphol.
Vanaf 03:30 Inchecken. Waarschijnlijk hal 1, balie 03-05
Door de douane. De douane bleek verplaatst op Schiphol, nu behoorlijk stuk moeten lopen. Vroeger was de douane controle bij de gate maar nu is deze weer helemaal aan het begin meteen achter de paspoorten controle.
Koffie en broodjes in vertrekhal nuttigen.
Naar vertrekpoort (gate) gaan. Waarschijnlijk D53
+/- 40 minuten voor vertrek
Door controle gaan.
Instappen in vliegtuig
06:35 Vertrek vliegtuig.  Vlucht HV6901 van Transavia (Boeing 737-800)
Vlucht tijd 06:55
Klok 3 uur vooruit zetten (horloges, telefoons en fototoestel)
16:30(VAE) Aankomst in Dubai (13:30NL.)
Voor mijn vlucht met Transavia heb ik luchthaven begeleiding aangevraagd voor zowel de heen als terug reis zodat de afstanden geen probleem zullen zijn. (In Dubai lande wij niet aan de gate van de grote hal, maar moesten van een trap naar het platvorm waar een bus wachtte die ons naar de hal bracht, daar hoefden wij weinig voor te lopen.
Door douane.
Opvang door reisorganisatie.

In de bus werd ons gevraagd wie er geïnteresseerd was in een excursie door Dubai de volgende middag, wij hebben ons gelijk aangemeld. Ook werd gemeld dat er op de laatste dag vanuit het hotel een Dessert Safari mogelijk was. Gezien dat dit een mooie opvulling van de laatste middag zou zijn hebben wij gelijk hierop ingetekend en betaald.
Per bus naar hotel in Dubai Sharjah >18:00(VAE) / 15:00(NL)

(Sharjah is een Emiraat wat pal tegen het emiraat Dubai aan ligt, maar niet zo duur is.)
Diner zelf regelen? Doordat wij in Sharjah zaten waren er veel winkeltjes en eetgelegenheden op de straat. Het was rondom het hotel een woonbuurt voor de gewone bevolking. Eerst maar eens naar de supermarkt aan de overkant waar ook geld gepind kon worden en eventueel gewisseld. Daarna hebben wij gezellig op de stoep van een cafetaria zitten eten. (kosten 8,50 euro voor 2 personen)
Slapen in Hotel

Dag 2 Vrijdag
Ontbijt in Hotel

Uitchecken uit hotel en wachten op de excursie bus.

’s middags hebben wij een excursie gedaan door Dubai. Wij werden per bus met lokale gids rondgereden door Dubai. Wij hadden diverse fotostops. Ook een bezoek aan het museum hoorde erbij. Aan het eind werden wij bij de boot afgezet om 19:30.  Wij werden in een grote hal op de kade ontvangen met een hapje en drankje. Hier door douane. Grote koffers afgegeven aan personeel van de boot. Koffers moesten voorzien zijn van stickers die wij vooraf per email gehad hadden.
Bij het aan boord gaan moesten wij met de handbagage door een scanner.

Daarna moesten wij onze paspoorten inleveren tegen afgifte van onze Costacard. De Costacard was onze identificatie voor van alles, Je kon er je hut mee in, je kreeg er op te drinken en hij was nodig bij het verlaten en weer aan boord komen.
Wij konden gelijk naar onze hut waar even later de koffers werden afgegeven. Wij hebben onze paspoorten niet eerder terug gezien dan bij vertrek. Het schijnt dat dit een internationale scheepsregeling te zijn.

Transport naar de boot, de CostaFortuna
> 15:00 Inschepen op boot
Diner 19:00?
>21:00 beschikking over hut.
Onze hut is gelegen op dek 2 op nummer 2270.
Deze is vlak bij de liften gesitueerd.
Wij hebben een buiten hut gereserveerd die voorzien is van een badkamer met douche, TV, airco, telefoon, minibar, kluisje, raam/patrijspoort. Oppervlakte ca. 18 m2. Onze hut bleek precies als op het plaatje te zijn. Keurig en royaal.

Toen op zoek naar de eetzaal “Michelangelo” waar wij waren ingedeeld.
Hier een prima maaltijd gehad. (3-4 gangen) keurig bediend door obers.
Er werd even gekeken naar onze Costacard waaraan de obers konden zien dat wij een dranken pakket hadden genomen waar alle drankjes invielen.

Na het diner rondgekeken in voornamelijk de bar die vlak bij onze hut lag (een etage hoger)
Wij hadden van huis uit al een dranken pakket besteld wat inhield dat wij ongestraft van alles ongelimiteerd konden drinken (uiteraard geen dure buitenlandse dranken als whisky etc.) Wij hadden ingeschat dat wij het er wel uit zouden halen maar dat was niet het geval. Wel was gedurende de reis het heel makkelijk om iets te drinken te nemen, je hoefde alleen maar je Costacard af te geven aan een ober die het drankje voor je ging halen.

Wel hebben wij in een speciaal apparaat wat op diverse plaatsen was geplaatst onze Costacard moeten koppelen aan onze Creditcard zodat alle kosten die wij maakten gelijk op de creditcard geboekt konden worden.
(dit waren de verplichte service kosten van € 9,= per persoon per dag, De excursies en mijn Wifi kosten)

’s avonds gelijk onze keuze voor Excursies vastgelegd en bij excursie bureau aangemeld (in brievenbus gestopt)

Slapen aan boord. De hut was prima het bed en douche ook.

Dag 3 Zaterdag
Ontbijt aan boord

Boot bezichtigen

Lunch aan boord

13:00 Wij varen uit naar Muscat in Oman.

Diner, weer in de eetzaal, Nu zaten wij voor het eerst aan de voor ons gereserveerde tafel. Kennis gemaakt met de medereizigers die aan de zelfde tafel waren ingedeeld. Gezellige mensen waar wij het de hele reis goed mee konden vinden.

’s avonds kregen wij onze excursie tickets in onze hut.

slapen aan boord

Dag 4  Zondag
Ontbijt, vroeg i.v.m. excursie

Aankomst in Muscat (08:30) Weinig van gezien aangezien wij al in een zaal werden verzameld om gezamenlijk van boord te gaan voor excursie.
Hier werden wij bij een bepaalde bus ingedeeld en kregen een sticker opgeplakt met busnummer. Daarna werden wij per busnummer afgemarcheerd naar de wal waar de bus stond te wachten. Bij het verlaten van de boot werden onze Costacards gescand. In de bus werden ze weer gescand om te zien of iedereen er was en of we wel in de goede bus zaten. Wat we gezien hebben klopte redelijk met de beschrijving onder. Alleen bleek onze lokale gids niet zo praterig. Hij vertelde zo goed als niets. Ook niet nadat hij van passagiers en begeleider van Costaline te horen had gekregen dat hij wat moest vertellen. Wij hebben later hierover een klacht ingediend en hebben 25% van de excursie terug gehad. Daar wordt je niet echt wijzer van want de dag in Muscat is dan verleden tijd.

b.v. 08:30    Excursie Mystical Muscat 4,5 uur €54,95

U zult de haven van Mina Qaboos verlaten en rijden naar de Grote Moskee. Volgende rijd je langs de Corniche te bezoeken Muttrah Souk, een mix van oud en nieuw te midden van huizen schitterende achttiendeeeuwse koopmanshuizen. U zal kunnen genieten van winkelen hier voor een uur alvorens tot het Bait Al Zubair Museum, opgericht als een huis in 1941 en geopend als museum in 1998 om te laten zien en aspecten van Omani erfenis delen. De tour gaat verder met een bezoek aan het Al Alam Palace voor een uitzicht naar buiten, waar u in staat om Fort Mirani, in 1587 voltooid, en Fort Jalali, die volledig is gerenoveerd en is nu een museum van Omaanse erfgoed en cultuur te zien zal zijn bezoekende staatshoofden en royalty’s. Ten slotte keert u terug naar de haven in Muscat.

Bij terug komst aan de haven weer door hal naar de boot. Hier weer onze Costacard laten scannen ten teken dat wij weer aan boord zijn.

Lunch aan boord, Ja

Diner aan boord, Ja

Slapen aan boord.

Dag 5 Maandag

Ontbijt, Uitgeslapen en besloten dat wij of gingen ontbijten of gingen lunchen. Bij keuze voor beide kregen wij te veel te eten.

naar de wal? Nee

Wel lunch gebruikt

14:00 Vertrek boot uit Muscat

Diner

slapen aan boord

Dag 6  Dinsdag

Ontbijt

Aankomst in Khasab (Oman) 08:00

In Khasab konden wij niet aan de kade liggen aangezien daar al een cruiseboot lag en moesten ankeren op de rede van het dorpje.

Hier weer zelfde ritueel van aanmelden in de zaal en ingedeeld worden in een bus, met dit verschil dat excursie in de middag was
Dan met reddingsboten van boot naar de wal. Hier kregen wij een prima lokale gids.

Excursie naar Khasab. (excursies aan boord te boeken)  € 54,95

Deze halve dag excursie geeft een inleiding op delen van het Musandam schiereiland en de hoofdstad van Khasab. U zult uw tour begint met een oriëntatie-station van Khasab en de omliggende gebieden. U zult dan naar deze pittoreske bolwerk gebouwd in de 17e eeuw door de Portugezen zoekende heerschappij over de maritieme handel in de Straat van Hormuz. Het fort werd gebouwd om aanvallen vanuit de zee te voorkomen. Teakhout uit India werd gebruikt voor de bouw en het dak werd gevormd uit een mix van palmbladeren en klei. Binnen de lage, gekanteelde muren, het fort bevat een grote centrale toren, die wordt gedacht dat pre-date het fort zelf. De structuur die u vandaag zien is het resultaat van uitgebreide restauratie in de late 20e eeuw uitgevoerd. Het fort’s locatie biedt een prachtig uitzicht en foto mogelijkheden. Bukha Fort en Al Hadef verlaten van het fort, zal u verder langs de kustweg naar Bukha, die het emiraat Ras al Khaima grenst. Het ongeveer een uur rijden en biedt een spectaculair landschap. Verschillende haltes zorgen voor een grote foto mogelijkheden van deze ruige streek. Uitzicht op de zee en met een achtergrond van bergen, tot slot bezoekt u de Bukha Fort en geniet van een mooie omgeving. Stijgt boven Bukha het is een van de gebieden met een groot aantal wachttorens.

Alhoewel het dorpje Khasab heel klein was hebben wij toch het nodige gezien maar ook een lang stuk langs de kust gereden.

Na terugkomst weer met bootjes naar ons schip, het water was wel wat minder rustig dus wel moeten oppassen met instappen. Grote boot lag wel stil maar kleine bootje ging behoorlijk te keer.

Lunch aan boord.

18:00 Vertrek boot uit Khasab

Diner

slapen aan boord

Dag 7 Woensdag

Ontbijt
Ook hier weer het zelfde excursie ritueel.

09:00 Aankomst boot in Abu-Dhabi

Excursie naar Abu-Dhabi. (excursies aan boord te boeken)  € 54,95

Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is gelegen op een klein schiereiland, omringd door een cluster van eilanden. Het werd opgericht in 1761 en vernoemd naar een ras van de gazelle door een sjeik van de Bani Yas stam. Deze tocht biedt een ideale kennismaking met de stad. Na het verlaten van de pier, zullen de eerste foto stop bij Ittihad Square (Ittihad betekent Union). Vervolgens bezoekt Abu Dhabi Cultural Centre. Een rit rond Al Bateen District waar de VAE Federal Bank gevestigd, district met de officiële paleizen zijn gelegen op een kant van de scholen wijk. Op weg naar de Heritage Village vindt u het presidentieel paleis pas na een fotostop van de indrukwekkende skyline van de Marina Café. De Heritage Village beschikt over huizen en een klein museum ter illustratie van de dagelijkse activiteiten van de Arabische gemeenschap voorafgaand aan de ontdekking van olie. Vervolgens rijdt langs de spectaculaire Corniche en door de stad van Abu Dhabi – in de volksmond aangeduid als het “Manhattan van Arabië” vanwege de overvloed van de ultramoderne glazen wolkenkrabbers, glanzend witte moskeeën en elegante hoogbouw appartementen – aan de rand van de golfbreker voor een prachtig uitzicht van de prachtige skyline van de stad.

Lunch

Diner

22:00 Vertrek uit boot uit Abu-Dhabi

slapen aan boord

Dag 8 Donderdag

Ontbijt

08:00 Aankomst boot in Dubai.

Eventueel: Excursie naar de duinen per 4×4 wiel jeep.  € 79.95  duur 4 uur. Dit hebben wij niet gedaan. Gewoon rustdag gehouden aan boord.

Deze safari zal u in staat stellen om naar de woestijn te gaan in een tijdsbestek van slechts een paar uur. U zult de sensatie van het klimmen torenhoge zandduinen in de krachtige 4WD voertuigen aangedreven door zeer ervaren woestijnsafari chauffeurs ervaren, genieten van de spannende druppels in vakkundig onderhandeld valleien. U stopt bij onze bedoeïenenstijl kamp in de woestijn om een pauze voor frisdranken en Arabische koffie met heerlijke data en noten te genieten. Tijdens deze pauze kunt u in staat zijn om de sensatie van het rijden op een kameel of zand boarding steile duinen ervaren. Het kamp is uitgerust met toiletten en stromend water voor het comfort van de gasten

Wij konden onze paspoorten ophalen bij een speciale balie.

Lunch

Trudy bleek erg verkouden te worden.

Diner

Koffers buiten in de gang zetten

slapen aan boord

Dag 9 Vrijdag

Ontbijt
10:00 Ontschepen van boot (Costa passen inleveren, paspoorten retour)
alle betalingen aan boord worden van creditcard afgehaald.

In onze paspoorten bleken stempels aangebracht voor de landen die wij bezocht hadden.

Onze koffers stonden al in de hal op de kade. Onze koffers daar opgezocht en naar de bus van Stipreizen.

Transport naar Hotel in Dubai. Sharjah

In het hotel lang moeten wachten totdat wij onze kamer kregen. Wij waren om 10:45 al in hotel maar kamers kwamen pas vrij na 13:00 uur
Wij waren er nauwelijks of er werd gebeld dat onze safari wagen stond te wachten.

Met Safari auto (Toyota Landcruiser V6, voorzien van valbeugels) door de stad om nog twee stellen op te halen. Op deze manier zie je ook nog wat van de stad, Toen iedereen er was naar de dessert voorbij Al Maktoem.
Toen wij bij de woestijn waren aangekomen bleek dat dit toch wel een zeer geliefd uitje te zijn want wij zagen toch gauw een duizendtal van dit soort offroad auto’s. De chauffeur (een Egyptenaar) liet de banden wat leeglopen om meer grip te hebben op het zand. Toen radio luid aan met Arabische muziek en maar schuren door de zandduinen. Onderweg fotostop gehad en moeten wachten omdat onze chauffeur iemand moest helpen met band verwisselen.
Daarna gingen wij naar een nederzetting waar wij gingen eten en naar een optreden kijken. De zon was intussen onder en het was vrij koud geworden.
Later weer door de woestijn terug en langs de snelweg weer naar Dubai. +/- 22:30 in hotel terug.

Eventueel met BIG Bus (Hop-on hop-off) Dubai bekijken. Kaartje voor zowel overdag als ’s avonds kost ongeveer 85,=

Lunch ? zelf regelen
Diner? zelf regelen Was niet nodig want diner zat in excursie.

slapen in hotel

Dag 10 Zaterdag

Ontbijt in Hotel

Gelegenheid om stad te bekijken? Eventueel weer met BIG Bus. Niet gedaan. Maar uitgeslapen en ontbeten in hotel, nog even naar de winkel geweest om wat te kopen voor onderweg.

Lunch? Geen

Transport naar vliegveld
inchecken +/- 14:30(VAE)
Wachten op vertrek. Is er wat te doen op vliegveld?
Instappen
17:30(VAE) vertrek vliegtuig HV6902 van Transavia
Vlucht deel 1   duur 05:20
Diner aan boord?
Klok 2 uur terug zetten
Tussen landing in Burgas,  Bulgarije aan de Zwarte zee
Tanken  duur 00:35
Vertrek uit Burgas
Vlucht deel 2 duur 03:10
Klok 1 uur terug zetten
23:35(NL) / 02:35(VAE) Aankomst Schiphol
Vliegtuig kwam om 23:25 aan.

DAG 11 Zondag
Door Douane
Taxi bellen en naar uitgang vertrekhal 2, deur F gaan om te wachten op taxi. Wij hadden op de heen weg al gehoord dat we naar een andere deur moesten.
Taxi weer naar huis
Thuis komst (01:30(NL) / 04:30(VAE) waren om 01:00 thuis.

Wat algemene conclusies:
Zoals tegenwoordig gebruikelijk kregen wij niets aan boord van Transavia vluchten maar konden wel iets kopen tegen forse prijzen. Hadden heen en terug zelf wat te happen meegenomen.

De boot was keurig en erg gezellig. Alhoewel de voertaal officieel Engels was werd alles in 6 talen gedaan als eerste uiteraard in het Italiaans. Hoger personeel was doorgaans Italiaans en lagere personeel Phillipijns of van een ander lagerlonen land. o.a, Chinees. Bedienend personeel was heel keurig.
Het eten was prima, In de eetzaal was bij lunch en diner doorgaans een kaart waarop je kon kiezen wat je wilde eten. je werd erg bediend.
Maar ging je naar dek 9 dan waren daar buffetten met van alles zodat je zelf kon kiezen. Hier kon je vanaf 08:00 tot 24:00 eten en drinken.
Er was een gasten coördinator voor elke taal aan boord, Voor ons was dit Raymond een Nederlander. Wel zo makkelijk bij vragen of problemen. Hij heeft twee voorlichting sessies gedaan en hield dagelijks zitting.
Ook waren er diverse barren waar je wat kon drinken. ’s morgens begonnen wij met koffie en schakelde ’s middags over naar wat sterkers.

’s avonds waren er voorstellingen in de bar maar ook in het theater.
Jammer dat Trudy slecht tegen harde muziek kon.

 

Wil je mijn berichten zien die ik van boord gestuurd heb surfdan naar www.twitter.com/kickdewolff

Wil je onze Albelli fotoboek zien kijk dan op

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie