Dropbox / ZumoDrive

Wat ervaringen met beide zijn:

DROPBOX

bulletDropbox is per gebruiker onder Windows  dus elke gebruiker kan een eigen dropbox hebben.
bulletJe kan je Dropbox “unlinken” en opnieuw aan een andere box linken.
bulletGeeft lijstje weer wie een uitnodiging hebben gehad en of ze gereageerd hebben, soms is een uitnodiging Ineligible "This referral is not eligible for bonus space. Either their email address. was already in our system or they are using the same computer as you are. "
bulletEen Dropbox op Internet kan je deleten
bulletJe moet zelf regelmatig "vorige versies" van een bestand weggooien. Anders loop je box gauw vol.
bulletAls je op je PC een map hernoemt(rename) dan wordt dit niet doorgevoerd in je online dropbox, maar de synchronisatie blijft werken. zo ook bij diegene waarmee je een map geshared hebt.
bulletIs dropbox veilig???
Ja, volgens Tips en Trucks februari 2011 en PCM ook februari 2011. Dropbox gebruikt voor transport tussen jouw PC en je Dropbox bij Amazon in de USA een versleutelde SSL verbinding. De Data word bij Dropbox.com opgeslagen met een 256 aes256-algoritme. Alleen met uw account en wachtwoord is dit in te zien. Gebruik dus een stevig wachtwoord.  Gewone medewerkers van Dropbox.com hebben geen toegang tot je Data. Misschien dat de superbeheerder weet hoe e.e.a. weer te de-encripte. Maar is hij geďnteresseerd in jouw informatie???.
Zet geen gebruikersnamen en wachtwoorden in een open bestand in je dropbox. Gebruik hiervoor een programma die alles ook al versleuteld opslaat. bv Ewallet, Keepass, Truecript etc.
In PC-Welt heeft een artikel gestaan dat Dropbox onveilig is maar dat is een onzin verhaal. Hier ging men er van uit dat iemand met kwade bedoelingen toegang had tot je computer en dat heeft niets met Dropbox van doen. De risico's van toegang tot je computer thuis of ergens anders of diefstal van je computer/notebook / Smartphone is zo wie zo een risico. Gebruik daarom programma's die alles versleutelen zie boven.

 

 

 

 

ZUMODRIVE  ik heb 10GB extra tegen betaling

bulletZumoDrive is per Windows, alle gebruikers hebben toegang tot dezelfde ZumoDrive
bulletDe Zumodrive bestanden zijn niet bereikbaar als je off-line bent????
bulletHij synchroniseert geen thumps   bestandjes
bulletVan een bestand worden geen vorige versies bijgehouden.
bulletIs ZumoDrive veilig? zie het antwoord bij Dropbox over de versleuteling.
bulletDe fotoviewer van ZumoDrive vind ik mooier, er zit een diashow op.
bulletBij gebruik van Windows 7 backup dan moet je ZumoDrive eerst afsluiten anders loopt de backup vast. (zaken die op de Z:drive staan worden dan ook niet gebackuped (is geen probleem want ze staan al op internet.
bulletJe kan je ZumoDrive deleten op de webpagina van ZumoDrive